VALBEREDNINGEN

Valberedningens förslag till 2022

Ordförande:

Till ordförande 2022 rekommenderar vi Klara Dryselius på 100% arvodering. Hon är lika frisk som en skogsbärssmoothie och sitter inne på mycket erfarenhet från KSK redan. Hon har nu rollen som ordförande för KSK 2021 och vill fortsätta driva exempelvis synlighetsarbetet in i 2022. Dessutom har hon inblick i det nystartade arbetet med HKR:s doktorander och brinner särskilt för att under 2022 få dem också att känna sig välkomna. Klara är driven samt engagerad och även om hon ibland behöver släppa på kontrollen så vill hon att alla kommer till tals för att få in så många olika perspektiv som möjligt. Om Klara kunde begå ett brott utan att någon fick veta det så skulle hon vilja vara snäll och sno blommor till en äldre människa. Detta mest för att få se deras tacksamma ansikten. Skulle man sedan vara lite elak så hade en sprillans ny Volvo i och för sig inte suttit fel.

 

Vice ordförande:

Till Vice ordförande på 100% arvodering rekommenderar vi Hugo Diebitsch Antoni. Hallon och saltlakrits är viktiga ingredienser i livet, dels för att hallon är gott men också för att salt behövs i allt. Han har tidigare erfarenheter av styrelsearbete i KSK samt det före detta sociala utskottet (SAUS). Hugo har dessutom ett intresse för foto och film som han gärna låter rinna över i KSK:s synlighetsarbete via exempelvis sociala medier. Han brinner särskilt för att KSK ska synas bland studenter och samverka så mycket som möjligt med alla organisationer på HKR som kan få studerande att känna trygghet på och tillit till kåren. Skulle han begå ett brott så är det ingen tvekan om att han hade roffat åt sig ett flygplan för att sedan kunna åka och leva livet på en liten härlig ö.

 

Studentombud:

Till Studentombud för 2022 rekommenderar vi Emma L Persson på 50% arvodering. Emma är ny i KSK, men väldigt ivrig att lära sig mer för att kunna vara med i utveckling som drivs framåt av studenters behov och önskemål. Ska man sammanfatta henne så är hon en kreativ arbetsmyra med ordentligt driv. Hon brinner särskilt för att låta studenternas röster höras via KSK och ser fram emot att få bli en del av bron mellan HKR och alla de studenter som finns där. Med hennes tidigare erfarenheter tror vi dessutom att hon kan bli ett positivt och kommunikativt tillskott till KSK. Om Emma skulle begå ett brott skulle hon vara mån om att brottet blir till andras fördel och stjäla medicin till behövande hellre än något annat.

 

 

Ordförande i Sexmästeriet/ styrelseledamot:

Som både styrelseledamot med projektet Sexmästeri och rollen som ordförande i Sexmästeriet rekommenderar vi Simon Åkesson. Söt som en jordgubbsmilkshake och samarbetsvillig med alla han möter så tror vi han hade varit utmärkt på en ledande position. Simon är ny i denna typ av ledande position, men han är lyhörd och har erfarenheter av att ta ansvar i både KSK:s styrelse, där han var med och startade upp det nya Sexmästeriet, och inspark. Dessutom är Simon en dynamisk person som ser behov och tar initiativ till att fylla på med den input och det arbete som behövs utefter situationen man befinner sig i. Skulle Simon begå ett brott så skulle det bli inbrott i en bank. Därefter kan han förhoppningsvis leva ekonomiskt oberoende.

 

Vice ordförande i Sexmästeriet/ styrelseledamot:

Till Vice ordförande i Sexmästeriet och styrelseledamot med projekt Sexmästeriet rekommenderar vi Marcus Sjögren. Han är en glad och positiv milkshake med bitar av brownie som gärna är social. Marcus dyker alltid upp när han behövs och pratar mer än gärna med nya människor. Han är inte heller ny i KSK utan har engagerat sig både i det gamla sociala utskottet (SAUS) och i inspark. Han brinner speciellt för att utveckla den sociala verksamheten KSK har och vill se en kår där alla känner sig välkomna och sedda. Skulle Marcus begå ett brott så skulle han kunna tänka sig lura av staten på lite av alla sina budgetpengar.

 

Styrelseledamöter:

 

Valberedningen rekommenderar Natalie Anzelius till styrelseledamot i KSK 2022. Natalie är ny i KSK, men har alltid tyckt om att engagera sig och har exempelvis erfarenhet av att arrangera kulturevenemang och sända radio. Som sann Tomelilla bo så duger inget annat än ett flexibelt tankesätt och milkshaken från Bertils gatukök. Hon läser till fritidspedagog och är en positiv och omtänksam person som visar intresse för att lära sig mer tillsammans med andra. Hon brinner särskilt för att främja en gemenskap dit alla kan komma och känna sig trygga samt välkomna så väl för att träffa andra som för att få hjälp och svar på frågor. Skulle hon begå ett brott så får det bli bankrån för även om man säger att pengar inte kan köpa lycka, så kan pengar ta dig närmre lycka på många sätt.

 

Valberedningen rekommenderar Kiasar (Kia) Mian till styrelseledamot i KSK 2022. Han har visat under sin korta tid på HKR att han gärna vill göra mycket och har ett starkt intresse för att engagera sig. Han är en milkshake med smak av Oreo som har erfarenhet inom team-arbete och kommunikation, vilket säkert kan stärka ett gott samarbete inom KSK. Han är en problemlösare som brinner särskilt för att nå ut till internationella studenter som kanske inte alltid kommer över språkbarriärer runt om på HKR. Alla ska känna sig välkomna och Kia bjuder gärna in till samtal för att alla ska bli sedda. Skulle Kia begå ett brott skulle han, efter sin tid i USA, radera alla medicinska skulder som finns i USA och som hindrar människor från att leva ett värdigt liv.

Vad gör valberedningen?

När du vill bli förtroendevald inom kårens verksamhet kan du söka till valberedningen på olika positioner. Du kan söka till arvodering, vilket innebär extra ansvar och en arvodering med arbetstider på kårens kontor under ett verksamhetsår. Du kan även söka till styrelseledamot och vad det innebär kan du läsa om under fliken kårstyrelsen.

Är du helt ny inom kåren, men ändå vill arbeta för studenterna kan man också söka till Sexmästeriet men detta gör du inte till valberedningen om du inte vill söka till Ordförande eller Vice ordförande.

Valprocessen och viktiga datum:

  • Ansökningen öppnar 15 maj och stänger 15 september

  • Du ansöker till valberedningen på deras mejl

  • Du kan skicka in en motnominering från 16 september till 1 oktober

  • Valmötet kommer under oktober månad och dit bör du komma

  • Blir du vald så blir du vald på mandatperioden 1 januari till 31 december

  • Har du sökt till arvoderad kommer även en överlämningsperiod under november och december

Bli en del av valberedningen

Valberedningen väljs av årsmötet i början på året. Vill man vara en del av årets valberedning och

ta fram förslag till styrelsens ledamöter kan du anmäla intresse till ordf@ksk.nu.

Skriv då ditt namn. information om dig själv och en motivering till varför du borde bli en del av valberedningen.

Därefter behöver du vara närvarande på årsmötet för att bli nominerade och vald på ett års mandat. Vill du veta om uppdraget så kan du även skicka frågor till ordf@ksk.nu