top of page

Kristianstads studentliv

Studentkåren värnar om att det studentliv som finns ska leva vidare och frodas med hjälp av gamla så väl som nya studenter. Tre sätt att lära sig mer om vad studentlivet här innebär är:

  1. Delta i kårens inspark och i andra aktiviteter under året som Sexmästeriet håller i

  2. Ladda ner och kika i vår interaktiva broschyr nedan

  3. Kom och fråga någon av oss på kårens kontor i hus 15 våning 1, för information, tips och trix

Vad hittar studenter på?

Allt från att umgås och ha kul med varandra till att åka till andra studentstäder för att träffa människor med andra studentkulturer. Vill du göra din tid som student minnesvärd och få chansen att träffa och umgås med fler studenter så är en overall bra att ha och delta i Sexmästeriets olika sorters evenemang.  Och vill du veta ännu mer om studentlivet så följ kåren och Sexmästeriet på sociala medier, där alla kommande evenemang ligger uppe!

Sexmästeriet

Vårt sociala utskott, Sexmästeriet tar hand många av dem sociala evenemang som händer runt omkring studentkåren. Evenemangen som de anordnar är bland annat fester, sittningar, pubtorsdagar. 

 

Sexmästeriet består av ett presidium med en ordförande samt en vice ordförande, dessa två väljs under valmötet. Dessa sitter med i kårstyrelsen som ledamöter och är med och bestämmer studentkårens framtid.

Vill man engagera sig i Sexmästeriet och planerar event under året som fester, sittningar samt pubtorsdagar. Ansökan för att sitta med i Sexmästeriet klicka här! 

Vad är en overall?

Ett plagg som flera studenter har på sig för att visa sin tillhörighet till studentlivet och det program de studerar. På denna overallen kan man rita, skriva, sy fast märken och dekorera precis som man vill för att den ska bli så personlig som möjligt. I Kristianstad får man under insparken en egen röd insparks-overall som följer med under de aktiviteter vi brukar göra tillsammans. Under insparken får alla studenter ett revär som har samma färg som den fakultet man tillhör. Detta revär syr man fast på benen för att visa att man tillhör en viss fakultet.

Foto 2021-08-28 18 39 03.jpg

I Kristianstad finns det 5 olika färger på overaller

Röd - Insparksoverallen som man kan behålla eller byta ut om man vill

Gul - Fakulteten för ekonomi, utbildningar som ekonomi, personalvetare och digital design

Blå – Fakulteten för hälsa, utbildningar inom sjukvård och hälsa
Lila – Fakulteten för lärande, utbildningar som har med läraryrket att göra
Grön – Fakulteten för natur, utbildningar som IT, mat och måltidsvetenskap samt naturvetenskap

Svart – Special overall som du förtjänat om du blivit vald till arvoderad för studentkåren

bottom of page