top of page
hela_styrelsen2.png

Kristianstad Studentkår

IMG_0531_edited_edited_edited (1).png

Kristianstad Studentkår

_MG_5081(croppad)_edited.jpg

Vilka är vi?

Kristianstad Studentkår är en ideell organisation som verkar för alla studenter på Högskolan Kristianstad. Syftet med att det finns en studentkår är att göra din tid på högskolan så bra som möjligt. 

Hemsidan bild.png

Kårens historia

Kristianstads Studentkår bildades året 1975. Då fanns det fyra heltidsarvoderade inom student kåren som jobbade med att studenternas rätt till en bättre utbildning skulle ökas på HKR. 

Idag sitter KSK i hus 15 och jobbar med studenträttsliga ärenden. Flytten till hus 15 påbörjades 2019 och var klart samma år, det har dock flyttats runt en stor del på det områden HKR ligger idag.

Vill du veta mer om vilka som sitter i kårstyrelsen idag tyck på knappen nedan 

Studentinflytande i Sverige 

Kristianstads Studentkår arbetar aktivt med engagemang bland studenter och ett sätt vi påverkar detta är genom Sveriges Förenade Studentkårer (SFS). Denna organisation har sedan 1921 arbetat med ett aktivt student engagemang för alla studentkårer som är med i SFS. 
 

SFS huvuduppgift är att bedriva studentpolitik på huvudsakligen nationell nivå men även internationell nivå.

Via medlemskapet i SFS har Kristianstads studenter möjlighet att göra sina röster hörda och påverka nationellt.

SFS Logga

SamS gruppering

Kopia av samslogga-small (1).png

Kristianstads Studentkår är även med i en mindre gruppering som heter SamS (Samverkande Studenter). Inom denna gruppering diskuteras det inför SFS Fullmäktige och samlar våra åsikter för att tag med oss till SFS FUM varje år. 

 

Inom SamS arbetar vi med Blekinge Studentkår, Dalarnas Studentkår, Halmstad Studentkår, Gotlands Studentkår Rindi, Studentkåren i Skövde, Studentkåren i Östersund, Studentkåren i Sundsvall samt Studentkåren vid Högskolan väst.

Arvoderade

Hugo Diebitsch Antoni

Hugo Diebitsch Antoni

Ordförande

2023 sitter Hugo Diebitsch Antoni som Ordförande för Kristianstad Studentkår. Han har övergripande ansvaret för Kristianstad Studentkår.

Agnes Hillgren

Agnes Hillgren

Studentombud

HT 2023 sitter Agnes som studentombudet och det är henne ni bör vända er till om ni behöver hjälp med studenträttsliga samt övriga studentfrågor!

Marcus Sjögren

Marcus Sjögren

Vice Ordförande

2023 sitter Marcus Sjögren som vice ordförande. Det är honom ni bör vända er till om ni behöver hjälp med bostäder, projekt, etc

Mathilda Göransson

Mathilda Göransson

Studiesocial Samordnare

2023 sitter Mathilda Göransson som Studiesocial samordnare. Hon ansvarar för sociala evenemang och övergripande ansvar över 6M

Styrelseledamöter

Anton Glader

Ledamot - Vice ordförande i Sexmästeriet

Lovisa Nihlén

Ledamot - Projekt Content creator

Emilia Nilsson

Ledamot - Ordförande i Sexmästeriet

Alex Andersson

Ledamot - Projekt Sammarbeten

Kansli

Susanne Persson

Kansli

Susanne är oftast den första personen du möter när du kommer till Kristianstad Studentkår. Hon sitter i vårt kansli och är den som hjälper dig betala om du vill betala kåravgiften eller köpa kontorsmaterial.

arvoderade
bottom of page