top of page

Skitviktigt Mars

Uppdaterat: 2 mars 2023


Förord

Nu börjar vi på Mars månad och här händer det en del saker för oss på Studentkåren.

Vi startar Mars månad med att ha ett band som kommer spelar live musik i hus 15 den 7 Mars under lunchen mellan 11:30-12:30! Detta är något som Kristianstad Studentkår har ordnat och vi kommer såklart att bjuda på kaffe under tiden! Så kom och ät din lunch och njut av livemusik och avsluta med en kopp kaffe.


Händelser på KSK

Redan under vecka 10 så kommer ordförande, vice ordförande och studentombudet åka upp till Skövde för att gå på SamS FörFUM mellan den 9-12 Mars. Där vi kommer diskutera proppar och motioner som har kommit ut från SFS. SamS är ett samarbete vi har med 8 andra studentkårer runt om i Sverige så vi kan vara med och påverka studentpolitik mer som en grupp tillsammans.


Händelser på Campus

Den 17 Mars så har Högskolan Kristianstad öppet hus för att locka hit framtida studenter. Under denna dagen så kommer det vara olika aktiviteter runt om i varje hus på högskolan. Studentkåren kommer att hålla i aktivitet som är i hus 15 och bjuda på kaffe för alla.

Den 22 Mars så ska vice ordförande och ordförande för Sexmästeriet upp till Kalmar för studiebesök. Detta är för Kalmar fick utmärkelsen Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer (SFS). Här hoppas vi kunna lära oss nya saker som kommer gynna våra studenter i Kristianstad.


Engagerad i insparken 2023

Sedan är anmälan för att vara engagerad i insparken öppen där du som är student på högskolan kan skicka in din ansökan och vara med under två veckor för att ge de nya studenterna ett stor välkomnande på Högskolan Kristianstad! Denna tiden kommer vara lärorikt men också roligt, du kommer skaffa nya kompisar och skapa minnen för livet som engagerad. Om du inte har blivit insparkad innan och vill bli det så håll utkik på våra sociala medier så kommer där löpande information när du kan köpa biljett till insparken!


Info gällande Disciplinnämnden

Här kommer lite fakta om vad som räknas som vilseledande (fusk) och som kan göra att du hamnar i disciplinnämnden:

- Att du har mobiltelefonen på dig under tiden när du skriver salstentamen, mobiltelefonen ska också vara avstängd och på aviserad plats när du skriver salstentamen

- Att du har digitala klocka på dig under salstentamen

- Att du använder dig av otillåtna medel under salstentamen

- Du kopierar arbete från en annan student

- Att du tar material från böcker/hemsidor utan att ange referenser till det

Om du bryter mot några av dessa saker och blir fälld för det i disciplinnämnden så kan du få en varning eller bli avstängd i minst 4 veckor. Om du blir avstängd så kommer du att förlora ditt CSN under avstängda tiden, inte få lov att vara i skolans lokaler, inte tillgång till canvas för att få lektionsmaterial, inte kunna lämna in skolarbete. Se till att följa de reglerna som finns för annars kommer det påverka dina studier här på högskolan.

Om du vill ha mer information om vad som gäller är det bara att gå in på högskolans hemsida där all denna info står och mer exakt vad som händer om du blir påkommen att vilseleda.Vi på Kristianstad Studentkår hoppas du har en trevlig mars månad och du alltid är välkommen att komma till vårt kontor i hus 15 på bottenvåningen för att ställa frågor eller bara prata helt enkelt, vi finns här för alla studenter!

190 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page