top of page
hela_styrelsen2.png

Kristianstad Studentkår

IMG_0531_edited_edited_edited (1).png

Kristianstad Studentkår

DSC_0121_edited_edited.jpg
David Rosenqvist

David Rosenqvist

Vice ordförande

2024 sitter David Rosenqvist som vice ordförande. Det är honom ni bör vända er till om ni behöver hjälp med bostäder, projekt, etc

Lovisa Nihlén

Lovisa Nihlén

Studiesocial Samordnare

2024 sitter Lovisa Nihlén som Studiesocial samordnare. Hon ansvarar för sociala evenemang och övergripande ansvar över 6M

Hugo Olsson

Hugo Olsson

Ordförande

2024 sitter Hugo Olsson som Ordförande för Kristianstad Studentkår. Han har övergripande ansvaret för Kristianstad Studentkår.

Agnes Hillgren

Agnes Hillgren

Studentombud

2024 sitter Agnes Hillgren som studentombudet och det är henne ni bör vända er till om ni behöver hjälp med studenträttsliga samt övriga studentfrågor!

Arvoderade

arvoderade

Styrelseledamöter

Max Seth

Ledamot - Ordförande i Sexmästeriet

2024 sitter Max Seth som Styrelseledamot och som Ordförande för sexmästeriet vilket är det sociala utskottet för Kristianstad studentkår

Amela Axelsson Canic

Ledamot - Vice ordförande i Sexmästeriet

2024 sitter Amela Axelsson Canic som Styrelseledamot och som Vice-ordförande för sexmästeriet vilket är det sociala utskottet för Kristianstad studentkår

Kevin Wilusz

Ledamot

2024 sitter Kevin Wiluz som Styrelseledamot och leder sitt projekt "Internationalisering av studentlivet"

Kansli

Susanne Persson

Kansli

Susanne är oftast den första personen du möter när du kommer till Kristianstad Studentkår. Hon sitter i vårt kansli och är den som hjälper dig betala om du vill betala kåravgiften eller köpa kontorsmaterial.

KÅRSTYRELSEN

Kårstyrelsen arbetar under året för alla studenter på Högskolan Kristianstad. Alla är nuvarande eller före detta studenter på högskolan och har valt att söka till styrelsen för att kunna påverka och hjälpa till att utveckla studentkåren till det bättre. Styrelsen arbetar bland annat med att driva projekt såsom insparken, samla in studenters åsikter och tar alla stora beslut som gäller studentkåren och dess verksamhet. Till styrelsen hör både de arvoderade och de som blivit valda till styrelseledamöter, så däremellan finns ett nära samarbete och härliga diskussioner om både kårens och högskolans verksamheter. 2023 så arbetade styrelsen mycket med de studie politiska frågor som rör hela student Sverige samt att synlig göra Studentkåren, speciellt via sociala medier.

DSC_0130_edited.jpg

Bra att veta:

  • Alla ledamöter är ideella och förtroendevalda av medlemmarna

  • Styrelsen har möte ca. 1 gång i månaden

  • Styrelsen har också ett helg internat per termin

  • Som ledamot får du extra insyn i hur både Studentkåren och HKR fungerar

  • Efter utfört uppdrag kan du begära intyg att ha i ditt CV

  • Det finns goda möjligheter att bygga sig ett större kontaktnät för framtiden

Vill du läsa våra styrdokument klicka här

Vilka är vi?

Kristianstad Studentkår är en ideell organisation som verkar för alla studenter på Högskolan Kristianstad. Syftet med att det finns en studentkår är att göra din tid på högskolan så bra som möjligt. 

Hemsidan bild.png

Kårens historia

Kristianstads Studentkår bildades året 1975. Då fanns det fyra heltidsarvoderade inom student kåren som jobbade med att studenternas rätt till en bättre utbildning skulle ökas på HKR. 

Idag sitter KSK i hus 15 och jobbar med studenträttsliga ärenden. Flytten till hus 15 påbörjades 2019 och var klart samma år, det har dock flyttats runt en stor del på det områden HKR ligger idag.

Vill du veta mer om vilka som sitter i kårstyrelsen idag tyck på knappen nedan 

SamS gruppering

Kopia av samslogga-small (1).png

Kristianstads Studentkår är även med i en mindre gruppering som heter SamS (Samverkande Studenter). Inom denna gruppering diskuteras det inför SFS Fullmäktige och samlar våra åsikter för att tag med oss till SFS FUM varje år. 

 

Inom SamS arbetar vi med Blekinge Studentkår, Dalarnas Studentkår, Halmstad Studentkår, Gotlands Studentkår Rindi, Studentkåren i Skövde, Studentkåren i Östersund, Studentkåren i Sundsvall samt Studentkåren vid Högskolan väst.

Studentinflytande i Sverige 

Kristianstads Studentkår arbetar aktivt med engagemang bland studenter och ett sätt vi påverkar detta är genom Sveriges Förenade Studentkårer (SFS). Denna organisation har sedan 1921 arbetat med ett aktivt student engagemang för alla studentkårer som är med i SFS. 
 

SFS huvuduppgift är att bedriva studentpolitik på huvudsakligen nationell nivå men även internationell nivå.

Via medlemskapet i SFS har Kristianstads studenter möjlighet att göra sina röster hörda och påverka nationellt.

SFS Logga
bottom of page