IMG_0531_edited_edited_edited (1).png

Kristianstad Studentkår

IMG_2815.JPG

Vilka är vi?

Kristianstad Studentkår är en ideell organisation som verkar för alla studenter på Högskolan Kristianstad. Syftet med att studentkåren finns är för att få dig som students tid på HKR den bästa som möjligt. 

Studentens bästa vän (FB omslag).png

Kårens Historia

logga.png

Kristianstads Studentkår bildades året 1975. Då fanns det fyra heltidsarvoderade inom student kåren som jobbade med att studenternas rätt till en bättre utbildning skulle ökas på HKR. 

Idag sitter KSK i hus 15 och jobbar med studenträttsliga ärenden. Flytten till hus 15 påbörjades 2019 och var klart samma år, det har dock flyttats runt en stor del på det områden HKR ligger idag.

Vill du veta mer om vilka som sitter i kårstyrelsen idag tyck på knappen nedan 

Studentinflytande i Sverige 

Kristianstads Studentkår arbetar aktivt med engagemang bland studenter och ett sätt vi påverkar detta är genom Sveriges Förenade Studentkårer (SFS). Denna organisation har sedan 1921 arbetat med ett aktivt student engagemang för alla studentkårer som är med i SFS. 
 

SFS huvuduppgift är att bedriva studentpolitik på huvudsakligen nationell nivå men även internationell nivå.

Via medlemskapet i SFS har Kristianstads studenter möjlighet att göra sina röster hörda och påverka nationellt.

SFS Logga

SamS gruppering

Kopia av samslogga-small (1).png

Kristianstads Studentkår är även med i en mindre gruppering som heter SamS (Samverkande Studenter). Inom denna gruppering diskuteras det inför SFS Fullmäktige och samlar våra åsikter för att tag med oss till SFS FUM varje år. 

 

Inom SamS arbetar vi med Blekinge Studentkår, Dalarnas Studentkår, Halmstad Studentkår, Gotlands Studentkår Rindi, Studentkåren i Skövde, Studentkåren i Östersund, Studentkåren i Sundsvall samt Studentkåren vid Högskolan väst.