top of page

Kårbokhandel

hemsidan.png

Kurslitteratur är känt för att vara dyrt och vi i Kristianstad Studentkår vill att det ska finnas så lite ekonomiska begränsningar som möjligt för dig som student. Alla studenter är välkomna in för att lämna in sin gamla studentlitteratur, kåren agerar sen som mellanhand och står för försäljningen.

Vi är alltså förmedlare av böcker där du kan spara eller tjäna en slant. Kårbokhandeln håller till i Hus 15 på campus och har öppet för köp (se öppettider längst ner på sidan).

Nedanför har ni sälj- och köpvillkoren, som är viktiga att läsa igenom.

För säljare av kurslitteratur

 • Vem som helst är välkommen att lämna in kurslitteratur de vill sälja.

 • Kårbokhandeln använder sig av kommissionsförsäljning dvs. att du som säljare av böckerna kommer få dina pengar först då böckerna blivit sålda.

 • Kårbokhandeln förmedlar din bok/böcker för en administrativ kostnad på 30 kr/bok när den blir såld. Säljaren bestämmer själv hur mycket boken ska säljas för, dock får priset ej överstiga marknadsvärdet.

 • När du har lämnat in din bok till Kårbokhandeln så har du rätt att hämta ut den eller ändra priset när du vill (under ordinarie öppettider givetvis). Detta då det fortfarande är din bok tills någon köper den.

 • För att underlätta administrationen och att Kårbokhandelns hyllor inte ska bli överfyllda av gamla böcker så tillfaller böckerna Kårbokhandeln efter 6 månader. Innan de tillfaller Kårbokhandeln så kommer bokhandeln skicka ut påminnelsemail 1 månad innan tillfallande datum och 2 veckor innan tillfallande datum, där vi ber dig att hämta ut din bok om du fortfarande önskar att ha kvar den.

 • När din bok har blivit såld skickas ett mail till dig och därefter kan du hämta ut dina pengar i Kårbokhandeln. Påminnelsemail kommer skickas minst 2 gånger efter det. Om du inte har hämtat ut dina pengar efter 45 dagar så tillfaller pengarna Kårbokhandeln.

 • Kårbokhandeln tar inte emot kompendier eller skönlitteratur.

 • Kårbokhandeln förbehåller sig rätten att neka t.ex trasiga böcker eller mycket gamla upplagor av en del böcker m.m.

 • Kårbokhandeln ansvarar för dina böcker och vid händelse av stöld eller att din bok försvinner under den tid som den finns i bokhandeln så kommer Kårbokhandeln att ersätta boken med den summa du skulle fått (försäljningspris minus avgift) om boken sålts.

För köpare av kurslitteratur

 • Enbart kårmedlemmar får köpa böcker. Kårmedlemskap ska uppvisas vid köp.

 • Innan du gör ditt köp, se över sådana saker såsom bokens skick, pris och upplaga. Detta då Kårbokhandeln inte har öppet köp på böcker. Orsaken till detta är att vi endast är en förmedlare av andra studenters böcker, dvs. vi säljer inte böckerna själva.

 • Du har alltid möjligheten att sälja samma bok som du köpt i Kårbokhandeln. Skillnaden kommer att bli att du står som säljare för boken och kommer få pengar för boken först då den blivit såld (för vidare information se försäljningsvillkor gentemot kunder som säljer böcker).

bottom of page